Студенти та викладачі нашого університету взяли активну участь у святкових заходах з нагоди Дня державного прапора та Дня незалежності нашої держави, аби заявити свою громадянську позицію та продемонструвати свою любов до України.

Урочисті заходи з нагоди Дня державного прапора України відбулися 23 серпня на центральній площі міста Умань. Почесну місію підняття Державного Прапора України на головний флагшток міста було доручено виконати учаснику бойових дій на сході України, майстру спорту, студенту Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Максиму Вакулику.


Спільно із керівництвом міста та уманчанами представники університету на чолі із ректором, професором Олександром Безлюдним розгорнули найбільший прапор України в місті. Свято Державного Прапора продовжилося велопробігом «Прапор свій здіймаєм гордо».





Святкування Дня незалежності 24 серпня розпочалося парадом вишиванок «Тобі – Україно!» та традиційною церемонією покладання квітів до пам'ятника Тарасу Шевченку. Разом із активною громадськістю Умані представники університету пронесли державний стяг України від центру міста до пам’ятника Великому Кобзарю.

Масштабною була експозиція нашого університету на виставках квітів і квіткових композицій та художніх робіт і виробів майстрів декоративно-ужиткового мистецтва. Біля витворів прикладного мистецтва умільців університету із задоволенням фотографувались учасники свята, коментуючи та оцінюючи їх: «Як гарно!»; «Дуже зворушливо й патріотично!»; «Неперевершена майстерність» - це про живописні полотна, вишивані вироби. Вразили композиції «Студентство за мир», «Пам’яті героїв України», «З Україною в серці». Представникам УДПУ вдалося продемонструвати палку любов до своєї рідної країни, державність якої охороняє добрий ангел.






Пресцентр УДПУ