1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН, а в Україні це також і День ветерана.

Українці в усі часи з великою повагою ставилися до літніх людей, прислухалися до їхніх порад. Народна мудрість каже: поважай старих, бо й сам старим будеш.

Турбота про людей похилого віку – справа усього суспільства, адже саме вони зберегли для нас найкращі національні традиції, навчили долати труднощі, бути наполегливими і толерантними. На долю цього покоління випало чимало випробувань війнами, голодом, проте вони зуміли зберегти і пронести через життя почуття гідності, віри і любові.

Сьогодні на території Будинку Милосердя Управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради відбувся загальноміський захід із вшанування найповажнішої частини жителів уманської громади – літніх людей та ветеранів.

Ведучою урочистостей стала магістрантка природничо-географічного факультету Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Наталія Сидоренко. Разом із представниками влади та громадських організацій Наталя долучилась до вітань від імені студентства УДПУ.

Шановні ветерани! Від усього серця бажаємо вам міцного здоров’я, добра, радості, довголіття, миру та злагоди у ваших душах. Хай кожен день буде зігрітий теплом, любов’ю та увагою.

Пресцентр УДПУ