Шановні колеги, студенти, співробітники!

Щиро вітаємо Вас із Днем Соборності України!

Дата 22 січня 1919 року залишила глибокий слід в історичній пам'яті нашого народу. Їй судилося навічно закарбуватися в історії України величним національним святом, що символізує віковічне прагнення українців жити в єдиній незалежній державі. Саме в цей день було ухвалено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки. Так, спираючись на заповітні мрії і широке волевиявлення обох частин українства, постала єдина соборна Українська держава.

З того часу минуло майже століття, однак питання солідарності, єдності нашої Батьківщини залишаються актуальними. Відстоюючи територіальну цілісність України на східних кордонах, ми як ніколи усвідомили справжню цінність соборності та рішуче висловили готовність захищати право бути господарями на власній землі.

Дорогі друзі! Вітаючи зі святом, бажаю усім нам єдності, взаєморозуміння та миру. Впевнений, що спільними діями ми можемо протистояти будь-якому ворогу, забезпечити економічне та духовне процвітання рідного краю та незалежної України. Нехай це свято спонукає кожного українця до примноження добрих справ та нових досягнень в ім’я майбутнього Батьківщини. Зичу міцного здоров’я, добра та щастя! Зі святом!

Ректор УДПУ, професор Олександр Безлюдний