У дні святкувань державного прапора України та 27-ї річниці Незалежності України відбулась презентація книги «Слово про безсмертних». Це книга про мужніх уманчан – учасників антитерористичної операції на Сході країни, про тих, хто чесно виконав громадянський обов’язок, захищаючи цілісність своєї держави, не порушив присягу, не зрадив друзів. Єдине, чого не зміг, - повернутись додому живим. Але їм випала доля – бути живими у нашій пам’яті!

Умань за період неоголошеної війни втратила чотирнадцять відважних героїв, які мріяли про щасливе майбутнє своїх родин… Троє наших земляків загинуло на Майдані. Саме про них ведеться мова у книзі, видання якої ініціював міський голова Олександр Цебрій. Пропозиція міського голови знайшла відгуки у серцях родичів загиблих захисників, які долучились до створення книги, надавши необхідні матеріали та поділившись спогадами про своїх найдорожчих.

Група уманських авторів, до складу якої увійшли викладачі та співробітники Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини (зокрема, декан історичного факультету, кандидат філософських наук, Заслужений працівник освіти України Анатолій Карасевич; провідний фахівець Центру культури і дозвілля УДПУ «Гаудеамус» Тетяна Савицька), майже рік працювала над книгою.

Ведучою заходу була викладач кафедри хореографії та художньої культури Людмила Гекалюк.

Збірка «Слово про безсмертних» для багатьох уманчан стане настільною книгою, займе важливе місце на полицях міських та шкільних бібліотек.

Після презентації було розпочато флешмоб «Ми – Україна!» в знак підтримки наших захисників. Маскувальну сітку у вигляді карти України, яку розпочали виготовляти родичі загиблих та всі бажаючі після свят буде передано через волонтерів на фронт.

Пам’ятаємо полеглих героїв, підтримуємо живих, адже в єдності наша сила!

Пресцентр УДПУ