Студенти Науково-навчального інституту економіки та бізнес-освіти на чолі з директором Ольгою Чирвою взяли активну участь у міському ярмарку вакансій «Кузня кадрів», організованому виконавчим комітетом Уманської міської ради (відділи: у справах сім’ї та молоді, туризму, економічного розвитку), управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА, Черкаським обласним молодіжним ресурсним центром. Слід також наголосити, що Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини був партнером міського ярмарку вакансій.

Захід, метою якого було налагодження співпраці між потенційними роботодавцями та активною молоддю, що навчається і бажає спробувати свої сили у сфері готельно-ресторанної справи та туризму, відбувся 12 грудня в спортивно-розважальному комплексі «Амарант».

Наші студенти, а також учні міських шкіл мали можливість ознайомитися з вакансіями закладів готельно-ресторанного бізнесу, дізнатися більше про роботодавців, а також заповнити анкету на роботу чи стажування.

На ярмарку працювали три зони. У профорієнтаційній зоні майбутні абітурієнти мали можливість взяти участь в безпрограшній лотереї та отримати гарантований приз (брендові ручки, солодощі, привітання). Ольга Бовкун, заступник директора з профорієнтаційної роботи, детально розповіла про особливості вступу та навчання в НН Інституті економіки та бізнес-освіти, а також зазначила, що правильний вибір професії – це ключ до щасливого життя.

Веселий та хороший настрій створювали професійні аніматори, які працювали у зоні відпочинку. Всі присутні мали змогу поринути у дружню та радісну атмосферу, яку дарувати студенти інституту Руслан Ляшко, Аліна Климчук, Юля Осадчук, Аліна Слободкіна, Ростислав Скрипник, Юля Дзюба, Оля Нижеголенко, Андрій Броварний, Аліна Єременко, Сергій Дмітрієв, Богдан Кобзін, Ірина Ніколаєва, Оксана Сачко та Марина Бунчак. Наші професійні аніматори залучали відвідувачів до участі у конкурсах та розвагах, вигравши які, можна було отримати призи та подарунки, підготовлені роботодавцями, сертифікати на безкоштовні курси з підготовки до ЗНО.

У фотозоні всі бажаючі змогли отримати масу незабутніх вражень та оригінальні фото по темах «Плануємо мандрівку» та «Новорічна вечеря».

Родзинкою заходу стали й майстер-класи, які проводили студенти: Анастасія Столбова та Дар’я Жульковська («Новорічні серветки»),  Аліна Єременко та Яна  Волошина (майстер-клас з аквагриму), Катя Ярошенко (техніка осибори, мистецтво створювати красиві фігурки з рушників).

Презентаційна зона  допомагала детальніше ознайомитись із закладами готельно-ресторанного бізнесу, актуальними вакансіями на ринку праці, дізнатись більше про потенційних роботодавців, а також подати власне резюме на роботу чи стажування.

Ярмарок вакансій «Кузня кадрів» продемонстрував свою актуальність: для студентів – це унікальна можливість дізнатись про кадрові потреби бізнесу, виявити потрібні компетенції сучасного спеціаліста, взяти участь у тренінгах і майстер-класах; для роботодавців – проінформувати студентів про проходження практики в компанії, відкриті програми стажувань та вільні вакансії.

Пресцентр УДПУ