Напередодні Дня незалежності України в Уманському міськвиконкомі відбувся круглий стіл на тему «Я українець і я цим горджусь!». До участі у засіданні були запрошені 5 студентів-активістів Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, а також представники студентства з усіх навчальних закладів нашого міста. Переважна кількість молоді та організаторів була одягнена у вишиванки, що створювало по-особливому святково-патріотичну атмосферу.


В історії українського народу є події, які мають надзвичайне значення, вони не втратили своєї актуальності і по сьогоднішній день. Однією з таких подій є проголошення Акту Соборності України 22 січня 1919 року, другою — здобуття незалежності 1991 року. Про це говорила, на початку роботи круглого столу виконувач обов’язків начальника відділу у справах сім`ї та молоді Уманського міськвиконкому Наталія Вдовиченко.

Виступаючи на заході, директор польського культурно-освітнього центру Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, кандидат історичних наук, доцент Ігор Кривошея нагадав, що упродовж багатьох століть наша держава очікувала на своє визнання, тому ідея всеукраїнської єдності ніколи не полишала наш народ, її витоки беруть свій початок за часів Київської Русі і Галицько-Волинської держави. Україна має величну історію, її минуле, овіяне славою, здобуте кров'ю і потом наших дідів.



Авторські вірші про мальовничу Україну та її нелегку долю зачитали молоді представники міста. Студенти впевнені, що мине небагато часу, в Україні запанує мир і наш народ без сумнівів і вагань буде відстоювати право нашої держави увійти у число найбагатших країн світу. Цей час незабаром прийде! Україна на правильному шляху, її розвиток набирає обертів. Молодь вірить у краще майбутнє свого народу та рідної країни, тому наприкінці святкового зібрання колективно і з гордістю всі декламували вірш Володимира Сосюри «Я українець і я цим горджусь!»

Пресцентр УДПУ