15 листопада 2010 р. на факультеті української філології відбувся університетський захід літературного об’єднання імені Миколи Бажана під назвою «Я – студент».

Традиційно ведучими були Литвин Андрій і Панчук Інна. Вони своїми дотепами і жартами урізноманітнили і зробили це свято своєрідним і особливим. Не менш важливою була присутність керівника літературного об’єднання – Павленко Марини Степанівни, що відмовилась від запропонованого їй слова «на користь молодого покоління», бо ж бажаючих виступити було чимало. Зате вагоме викладацьке слово прозвучало з уст іншого викладача кафедри української літератури й українознавства Наталі Іванівни Зарудняк. Вона провела короткий екскурс всіма виданнями альманаху творів літоб’єднання «Садова, 28» та прочитала власні поезії.

Це вперше відкрите засідання відбулося у присутності гостей майже з усіх факультетів. Поезія Коваль Анни, студентки 4 курсу природничо-географічного факультету заворожила своєю правдивістю і ніжністю. Вражали поезії студентів факультету соціальної педагогіки та практичної психології. Наприклад, Максим Ребро, студент 1 курсу, схвилював усіх глядачів своїми палкими віршами про кохання. Сподіваємося, що все це взято з життя. Студенти іноземної філології. Рулевська Даша і Матізин Ольга продемонстрували справжні поетичні шедеври. Гордашевська Ріка, студентка 2 курсу дошкільного факультету вразила всіх не лише декламуванням, а й майстерністю перевтілюватися у свого ліричного героя. Також ми чули поезію у виконанні Валентини Омельченко, студентки історичного факультету.

Окрім гостей, перед глядачами виступали «давні», добре відомі філологічному студентському загалові учасники літоб’єднання. Несподівано для себе купу оплесків отримав Ярослав Крицький. Не менш цікавими були ніжні і тендітні поезії Прилипко Катерини. Дотепну іронію на студентське життя почули ми з уст Сокотнюк Анни і Дяченко Даші. Також ми слухали поезію Литвино Андрія, уже справжнього майстра, і сором’язливої Краєвої Марії.

Справжній досвід у віршах відкрила для нас Сулима Алла. Іще нарешті з уст Богачик Олени вперше прозвучали вірші про щасливе кохання.

Хочеться відзначити, що всі були задоволенні і бажають ще не раз зустрітись в такому складі. Отож, хочеться сказати всім дякую, хто прилучився до цього свята. Так тримати!

Олена Богачик

автор ідеї цього заходу, його сценарію, студентський декан факультету української філології