Міністерство освіти і науки України започатковує посткросинг-проєкт під назвою «Вивчай світ – рекламуй Україну!» («Discover the world – promote Ukraine!») з метою популяризації України в світі та створення за допомогою проєкту обміну листівками між українськими школярами, студентами з іноземцями (https://www.postcrossing.com/). Реалізований проєкт сприятиме розвитку міжособистісних та культурних зв’язків, організації в закладах освіти пунктів посткросингу, підтримуватиме розвиток самоврядування серед школярів та студентів. Спілкування за допомогою посткросингу сприяє формуванню толерантного ставлення до представників інших культур, зближення людей різних національностей, розширенню світогляду, подолання мовних

і просторових меж.

На першому етапі МОН запрошує долучитися до формування бази листівок (за вимогами, що додаються), які рекламують та розповідають про Україну (культуру, архітектуру (фото фасадів будівель закладів освіти), історію тощо), шляхом надсилання фотографій до МОН для подальшого виготовлення брендованих посткросинг-листівок.

Наступним етапом проєкту буде розробка дизайну й виготовлення на основі надісланих фотографій брендованих посткросинг-листівок та марок, з подальшим розповсюдженням.

Третій етап – обмін листівками між школярами та студентами по всьому

світу. Школярі та студенти матимуть можливість використовувати розроблені брендовані посткросинг-листівки, популяризувати та рекламувати Україну у всьому світі, разом із цим відкриватимуть нові країни та культури, покращуватимуть знання іноземних мов, будуть розширювати світогляд.

За результатами 2021-2022 навчального року всі бажаючі учасники проєкту зможуть поділитися своїм досвідом посткросингу, враженнями від спілкування з іноземцями, а також матимуть нагоду представити власні колекції зібраних листівок.

Усіх бажаючих долучитися до проєкту «Вивчай світ – рекламуй Україну» («Discover the world – promote Ukraine!») просимо надсилати фото (аерофото) місцевих закладів освіти, архітектурних, історичних пам’яток, арт-об’єктів та визначних пам’яток культури і мистецтва. Відібрані фотографії будуть надруковані на листівках для посткросингу та розповідатимуть про Україну світові.

Термін подачі фотографій до 10 жовтня 2021 року за покликанням

https://cutt.ly/dEf7r4I відповідно до таких вимог:

- якість фото 72 dpi, розмір 3840 x 2560;

- короткий опис до фото українською та англійською мовами (до 200-

230 символів);

- з метою захисту авторських прав просимо надсилати фотографії з

ім’ям автора на зображенні.

За додатковою інформацією просимо звертатися за електронною адресою postcrossingmon@gmail.

Пресцентр УДПУ