18 травня в Україні відзначають день вишиванки. Сьогодні велика дружня родина викладачів, студентів та співробітників університету на знак єднання і поваги до своєї Батьківщини продемонструвала красу національного одягу.

Вишиванкаце предмет гордості українців, духовний символ народу, традиція, яка передаєтья з покоління в покоління, попри численні утиски української культури. Це своєрідний літопис життя, який розповідає нам про рідний край, батьківську оселю, тепло материнських рук, радість і смуток, життя та смерть.

Сьогодні це ще й символ боротьби українського народу за свободу і незалежність. Для наших мужніх захисників і захисниць вишиванка стала духовною бронею, оберегом, який захищає їх від усіх негараздів.

У всьому світі українська вишиванка стала не тільки модним брендом, а й символом мужності, свободи, стійкості, незламності українців. Голлівудські зірки, політики, співаки та навіть члени королівських родин обирають вишиванку як для світських заходів, так і на повсякдень.

Нехай в День вишиванки цей унікальний, особливий символ українців єднає нас усіх задля перемоги, такої довгоочікуваної, бажаної і омріяної, вистражданої та справедливої!

Разом до Перемоги!

З днем вишиванки!

Пресцентр УДПУ