Завідувач кафедри географії та методики її навчання, доктор педагогічних наук, професор Оксана Браславська взяла участь у низці заходів щодо вирішення актуальних питань реформування освіти на шляху до європейського освітнього простору. 22 листопада 2018 року у Конгрес-холі Grand Holl у м.Київ відбулася ХІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Вища освіта України у контексті інтеграції до європейського освітнього простору», у роботі якої взяли участь фахівці з України, Білорусі, Польщі, Росії, Італії, Чехії, США, Словаччини, Німеччини. Представниками України були близько ста ЗВО, серед них Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини.

23-25 листопада у Міжнародному конгрес-центрі «Український Дім»  пройшов ХІІ Міжнародний тренінг-марафон «Навчання – Якість – Моніторинг» та навчально-демонстраційна сесія «Інноваційні методи викладання, навчання й менеджменту: новітні світові та європейські практики». В рамках обговорюваної теми Оксана Володимирівна довела присутнім потребу формування географічної культури особистості, виступивши з темою: «The role of geographic culture in the competence formation of a future geography teacher».

Учасники заходів мали змогу відвідати численні тренінги та майстер-класи: «Шкільні страхи: як подолати, аби не залишитись «маленьким» на все життя», «Эффективная коммуникация», «Психотерапія Кращого рішення», «Я-фінансист», «Життя з внутрішньою згодою», «Ініціації чоловічої і жіночої зрілості», «Развитие кинестетической эмпатии: использование подходов танцевально-двигательной терапии в образовании», «Криза: неминуча минучість», «Алхимия чувств», «Explore», «Тренинговый кейс для преподавателя», «Психические нарушения: норма и патология»,«Мистецтво успішного конфлікту», «Порозуміння в сімейній парі», «Тьюторинг: історія, міфи, сучасні реалії».

Пресцентр УДПУ