Науково-педагогічні працівники факультету фізики, математики та інформатики Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини доценти Оксана Гнатюк та Тетяна Поліщук взяли участь у проведенні навчальних тренінгів «Основні стратегії взаємодії з дитиною з особливими освітніми потребами в рамках підготовки фахівців до роботи в закладах освіти: навчання по підготовці фахівців STREAM-предметів в інклюзивних шкільних групах. Інноваційний підхід». Тренінги відбулися на базі Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М. В. Остроградського. Учасниками даного заходу були вчителі інклюзивних класів (математики, фізики, інформатики і природознавства), асистенти вчителів 5-11 класів, заступники закладів загальної середньої освіти та відповідальні за впровадження інклюзії.

Роботу навчальних тренінгів відкрив директор Інституту, кандидат педагогічних наук Віталій Зелюк, який у своєму виступі наголосив на актуальності проблеми підготовки фахівців STREAM-предметів до роботи в інклюзивних шкільних групах та побажав учасникам плідної праці.

Практичну частину семінару провели Оксана Гнатюк, голова ГО «Світ компетенцій», кандидат педагогічних наук, доцент кафедри фізики і астрономії та методики їх викладання та Тетяна Поліщук, кандидат фізико-математичних наук, завідуюча кафедри вищої математики та методики навчання математики Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

В ході роботи тренінгу учасники мали змогу ознайомитися з особливостями поділу класної кімнати на робочі зони для навчання та проведення позаурочної роботи STREAM-предметів в інклюзивних класах, організацією і проведенням навчання з STREAM-предметів в інклюзивних класах на інтегративних засадах, інноваційними спеціальними методиками роботи і навчання дітей з особливими освітніми потребами та здійснення їх соціалізації. Підсумком роботи навчальних тренінгів стало вручення сертифікатів усім учасникам.

Висловлюємо щиру вдячність колегам з Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М. В. Остроградського, а особливо Ірині Калініченко та Світлані Горбаньовій, учасникам тренінгу за плідну та конструктивну роботу.

Пресцентр УДПУ