Викладач факультету соціальної та психологічної освіти УДПУ, кандидат біологічних наук, доцент Людмила Перфільєва представила свої флористичні роботи у Державному історико-архітектурному заповіднику «Стара Умань». Загалом на виставці експонуються роботи шести знаних уманських майстринь: живопис (Юлія Тодоренко), вишивка (Галина Липчик і Оксана Руда), рукоділля (Софія Кримовська та Лариса Мірошник) і флористика (Людмила Перфільєва).

Флористика – це різновид декоративно-паркового мистецтва і дизайну, який втілюється у флористичних роботах: букетах, композиціях, панно, колажах та інших творах з використанням природних матеріалів (квітів, листя, трав, ягід, плодів, горіхів та ін.), які можуть бути живими, засушеними, консервованими або штучними.

Заняття флористикою використовують як арт-терапевничний засіб у соціально-психологічний роботі з людьми, які потрапили у складні життєві обставини. Цікаво, що і студенти факультету соціальної та психологічної освіти залучаються до створення виставок у загальноосвітніх школах м. Умані, Уманського обласного музичного училища імені Порфирія Демуцького, Національного дендрологічного парку «Софіївка», а також сіл Родниківки та Городецьке, профілакторію «Надія», Уманського міського Центру реабілітації пенсіонерів.

Відвідати виставку, яка проходить в приміщенні ДІАЗ «Стара Умань» (вул. Небесної сотні, 31), можуть усі охочі до кінця квітня.

Пресцентр УДПУ