Викладач кафедри інформатики і інформаційно-комунікаційних технологій Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Іван Тягай взяв активну участь у ХI Всеукраїнському фестивалі робототехніки – ROBOTICA 2019 під назвою «STEM-фестиваль освітніх інновацій та сучасних технологій ROBOTICA», якого було запрошено бути суддею у WRO «Старша ліга».

Це унікальна подія в області новітніх навчальних технологій та освітніх програм. Учасники змагалися у категоріях «Сумо», «Слалом», а також у програмі фестивалю відбувся національний відбір на Всесвітню олімпіаду World Robot Olympiad (WRO) – одну з найбільших олімпіад світу з робототехніки. Викладачі факультету фізики, математики, інформатики активно впроваджують і застосовують у викладанні STEM-освіту, тому для них надзвичайно корисною була участь у фестивалі.

За право представляти Україну змагалися 2500 юних винахідників. Цьогорічна тема змагань – Smart Cities (Розумні міста). Конкурсанти збудували понад 600 роботів, які у майбутньому зможуть створювати розумний транспорт, змінювати енергосистеми міста, прокладати розумні мережі та шукати альтернативні джерела енергії. Під час проведення фестивалю були проведені архітектурний конкурс, майстер-класи від організатора проекту STEM-школи INVENTOR та виставка-конкурс творчих робіт із LEGO.

Пресцентр УДПУ