Представники ФСПО взяли участь у роботі круглого столу «Актуальні завдання та перспективи співробітництва щодо взаємодії сім’ї та школи у вихованні учнівської молоді», що був проведений за ініціативи відділу освіти Уманської міської ради. Його метою було проаналізувати актуальний стан процесу співпраці сім’ї і школи, а також намітити шляхи побудови ефективної роботи педагогічного колективу школи з контингентом батьків учнів. В ході проведення заходу передбачалось відпрацювання єдиних поглядів щодо профілактики негативних проявів в учнівському середовищі, ведення здорового способу життя.


Хореографічна композиція у виконанні сім’ї Красовських ЗОШ-№1


У роботі круглого столу взяли участь заступник міського голови Людмила Кирилюк, начальник відділу освіти Оксана Герасименко, начальник служби у справах дітей Олександр Декарчук, начальник центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді Світлана Мельник, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри соціальної педагогіки, соціальної роботи Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Світлана Заєць, практичний психолог «Клініки дружньої до молоді» Ганна Проценко, працівники апарату та методичного кабінету відділу освіти, директори загальноосвітніх навчальних закладів, завідуючі дошкільних навчальних закладів, голови батьківських комітетів.

Учасники круглого столу у ході активного обговорення винесених на розгляд питань висловили переконання, що проведення такого роду заходів сприяє створенню налагодженого механізму взаємодії школи та родини, зміцненню здоров’я, профілактики шкідливих звичок. За підсумками заходу були прийняті відповідні рекомендації. Зокрема, керівників дошкільних, загальноосвітніх навчальних закладів зобов’язано включати батьків у навчально-виховний процес як рівноправних учасників; інтегрувати зусилля і гармонізувати взаємини педагогічного колективу і батьківської громадськості в створенні сприятливих умов для ефективної роботи освітнього закладу з питань морально-духовного виховання учнів та батьківської громадськості. Учасниками круглого столу рекомендовано проаналізувати та удосконалити шкільні моделі педагогічної взаємодії сім’ї та школи з метою особистісно-зорієнтованого виховання і навчання, а також урізноманітнювати форми роботи з батьками під час проведення батьківських зборів, занять педагогічного всеобучу щодо розвитку психолого-педагогічної компетентності батьків з питань виховання, всебічного розвитку учнівської молоді та сприянню здорового способу життя.


Учасники круглого столу



Театр тіней «Ілюзія світла» НВК педагогічного ліцею


Висловлено рекомендації по продовженню співпраці педагогічних колективів з органами учнівського та батьківського самоврядування щодо формування у дітей та молоді морально-духовної культури, толерантної поведінки, уміння жити в суспільстві, адміністраціям шкіл та класним керівникам активізувати роботу щодо залучення у проведенні батьківських зборів представників кримінальної міліції, працівників центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді, інших міських служб з метою налагодження активної співпраці та організації взаємодії із сім’єю. Важливе завдання також забезпечувати психологічний та соціологічний супровід морального, фізичного, духовного розвитку учнівської молоді при взаємодії із сім’єю.

Пресцентр УДПУ