В Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини розпочав роботу Університетський правничий форум, який проходить в межах відзначення Всеукраїнського тижня права. Відкриття форуму відбулося у форматі дискусії на тему «Правнича професія в Україні: роль правника в суспільстві, політиці, економіці».

Відкриваючи дискусію, кандидат юридичних наук, депутат Уманської міської ради Черкаської області Вадим Цимбал сформулював власне бачення розвитку громадянської освіти в Україні та в УДПУ зокрема. Так, проведення Тижня права у новому для університету форматі правничого форуму свідчить не лише про його правопросвітницьку місію, а й про потужний практичний акцент, що ставиться на розвиток громадянських компетентностей учасників освітнього процесу.

Під час дискусії власним баченням кар’єри юриста та практичним досвідом ділилися представники різних напрямів правничої професії. Зокрема, про завдання прокуратури та виклики професії прокурора розповіла Вікторія Пархета, про адвокатську діяльність як життєву філософію розповів Микола Пархета, а кандидат юридичних наук Руслан Тополя зробив усе можливе, аби учасники форуму «з перших рук» отримали інформацію про особливості роботи експерта-криміналіста.

Своїм баченням особливостей підготовки правників у закладі вищої освіти поділилися завідувач кафедрою філософії та суспільних дисциплін Любов Шачковська та декан історичного факультету професор Анатолій Карасевич.

Відкриття Університетського правничого форуму пройшло у конструктивному руслі, що дає можливість окреслити найближчі перспективи громадянської освіти в УДПУ імені Павла Тичини та підготовки спеціалістів у галузі права.

Пресцентр УДПУ