Наукова школа УДПУ імені Павла Тичини «Екологія, охорона навколишнього середовища: освіта, наука, практика» (керівник - доктор педагогічних наук, професор Світлана Совгіра) ввійшла до переліку успішних наукових шкіл України. Активна наукова, громадська та культурно-просвітницька діяльність структурного підрозділу нашого університету висвітлена на сторінках книги «Наукові школи, авторські системи і концепції», презентація якої нещодавно відбулася в Національній академії педагогічних наук України.

Літопис сучасної української науки й освіти популяризує наукові розробки і діяльність наукових шкіл та їх керівників, серед яких С. Сисоєва, О. Савченко, А. Богуш та багато інших. Видання «Наукові школи, авторські системи і концепції» розповідає про здобутки освітян-практиків, які своїм розумом і самовідданою працею збагачують українську і світову наукову скарбницю. Надзвичайно приємно, що серед визнаних вітчизняних вчених – представники і нашого університету. Президент Національній академії педагогічних наук України Василь Кремінь також нагородив професора Світлану Совгіру дипломом за вагомий внесок у розвиток наукових шкіл України.

Вітаємо Світлану Василівну та її послідовників із всеукраїнським визнанням і бажаємо невпинного руху та успішного підкорення нових висот на науковій ниві!

Пресцентр УДПУ