У 2010 році в наших календарях на міжнародному рівні з’явився знаковий День - Всесвітній день Матері-Землі, який відзначається 22-го квітня. У резолюції Генеральної Асамблеї ООН № A/RES/63/278, яка була затверджена з цього приводу в 2009-му році відзначалося, що термін «Матінка-Земля» досить поширений в різних культурах і загальноприйнятий у більшості країн світу, він відображає чіткий взаємозв’язок між нами і нашою планетою. На даний час ця дата відзначається у 193 країнах світу кожного року.

В цей день у різних куточках світу проводять різноманітні акції, що покликані спонукати людей бути уважнішими до тендітного і вразливого навколишнього середовища на планеті Земля. Кожен житель планети може внести свій маленький вклад у справу захисту та відновлення довкілля: очистити від сміття берег улюбленої річки, посадити дерево, відмовитись від користуванням автотранспортом, побутовими електроприладами та інше.

Саме такі справи, саме такі дрібниці допомагають нам врятувати природу Землі, зберегти добробут нашого великого спільного Дому.

Розуміючи унікальність і неповторність планети Земля українці в усі часи шанобливо ставилися до своєї годувальниці, називали її Святою. Українські прислів’я говорять:

Земля – наша мати: всіх годує

Земля багата – народ багатий

Земля – тарілка: що покладеш – те й візьмеш

Хто землі дає, тому Земля втроє віддає.

У День Матері-Землі ми закликаємо усіх підтримати загальнолюдські позитивні зусилля, які спрямовані на вирішення назрілих екологічних проблем.

Пресцентр УДПУ