25 червня 2018 року відбулося урочисте вручення сертифікатів рівня А2 та B1 випускникам курсів польської мови, організованих Польським культурно-освітнім центром Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини. Участь у цьому заході взяли науково-педагогічні працівники та студенти нашого університету, які впродовж 6-ти місяців оволодівали навичками усного та писемного мовлення. Проводили курси викладач Сілезького університету в Катовіце Даріуш і та викладач кафедри слов’янських мов та зарубіжної літератури УДПУ Лія Лукіна.

Вітаючи слухачів курсів із врученням сертифікатів, проректор з наукової роботи та міжнародного співробітництва Владилена Сокирська подякувала усім, хто знайшов час і можливість для відвідання занять. Владилена Володимирівна наголосила на важливості вивчення мови для розуміння культури Польщі, а також зазначила, що Польський культурно-освітній центр УДПУ й надалі надаватиме можливість усім бажаючим вивчати польську мову.

Присутні висловили вдячність викладачам курсів, які зуміли прищепити слухачам не тільки любов до мови, а й до численних традицій, звичаїв та культури сусідньої держави.

Зазначимо, що для отримання сертифіката про вивчення мови певного рівня, необхідно було успішно скласти іспит, що складався із кількох частин: розуміння на слух, граматична правильність, розуміння написаних текстів, письмо та мовлення. Переважна кількість слухачів отримали позитивні оцінки, і в результаті 19 осіб отримали сертифікати рівня А2, 20 осіб – сертифікати рівня В1.

Вітаємо всіх слухачів курсів з черговим досягненням і бажаємо успіхів у всіх починаннях та нових звершень!

Пресцентр УДПУ