Для студентів та викладачів Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини День міста Умань завжди є прекрасною нагодою засвідчити свої досягнення та продемонструвати таланти молоді як візитівку університету. На виставці «Тобі, рідна Умань!» кожен підрозділ зумів показати щось своє, тільки йому властиве, а також виставити готові вироби у містечку майстрів.

Уманчан та гостей приваблювали майстер-класи із оздоблення печива (факультет дошкільної та спеціальної освіти; факультет фізики, математики та інформатики); «Виготовлення виробів в техніці ізонитка», «Виготовлення квітів з фоамірану», «Об’ємне різблення деревини», «Бісерне вишивання» (факультет інженерно-педагогічної освіти), цікаві досліди з хімії природничо-географічного факультету. Історичний факультет до свята підготував нову виставку «Святилища Уманщини кам’яної доби», яка зібрала чимало людей різного віку. Виставка факультету мистецтв вкотре довела, що в університеті розвивають давні мистецькі та етнічні традиції Уманщини. Факультет української філології цьогоріч вирішив попрактикуватися у сфері журналістики і кожен охочий мав можливість дати інтерв’ю  «Філологічній службі новин» та поділитися враженнями від переглянутої виставки.

Аніматори факультету соціальної та психологічної освіти допомагали малечі створювати крейдою на асфальті вітальні листівки до дня міста, а студенти факультету фізичного виховання вели активну роботу по пропаганді здорового способу життя, залучаючи до спортивних майстер-класів відвідувачів виставки.

Чимало було охочих потрапити в руки до майстрів аквагриму (НН інститут економіки та бізнес-освіти), пожартувати разом із веселими клоунами (народний студентський театр драми та комедії факультету початкової освіти). Хореографічні колективи («Яворина» (керівник Сергій Куценко), «Візаві» (керівник Людмила Андрощук), сольні виконавці М.Павлишина, К.Шуляк, Ю.Гурак, А.Водоп’янова, А.Гедзун, А.Свинар, Л.Карпушина (хужожні керівники заслужені працівники культури Василь Семенчук, Валентин Купчик) факультету мистецтв та виконавець гуморесок Максим Турчинський (художній керівник заслужений працівник культури Наталія Алексеєєва) гідно представляли університет у пісенно-танцювальному марафоні « У творчості єдина – уманська родина», концерті творчих колективів міста. Така масштабна участь нашого університету у святкуванні Дня міста показала його багатогранні сторони.

Пресцентр УДПУ