14 листопада 2018 року до Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини з офіційним візитом завітав Надзвичайний і Повноважний посол Туркменістану в Україні та Молдові Аманмурадов Нурберді Аманмурадович та консул Реджепов Парахат Какамурадович в рамках проведення Посольством регулярних зустрічей зі студентами з Туркменістану, які навчаються в закладах вищої освіти України.

Аманмурадов Нурберді вже вдруге приїздить до нашого університету. Представники посольства Туркменістану зустрілися з ректором університету професором Олександром Безлюдним та обговорили нагальні питання навчання та перебування туркменських студентів в Україні.

Посол та консул зустрілися також з адміністрацією університету, деканами факультетів, працівниками бухгалтерії, дирекцією Українсько-туркменського культурно-освітнього центру та завідувачем відділу по роботі з іноземними студентами.

За круглим столом обговорювалися питання щодо рівня підготовки іноземних студентів, дотримання ними законів, які регулюють порядок перебування іноземних громадян на території України,  правил внутрішнього розпорядку університету та виконання навчального плану.

Аманмурадов Нурберді Аманмурадович зустрівся зі студентами з Туркменістану. Як представник держави звернувся до студентів з проханням гідно і достойно представляти свою країну, поважати культуру держави, яка надає їм освіту, а також здобувати хороші знання, щоб у подальшому піднімати національне господарство Туркменістану.

Зустріч з представниками Посольства Туркменістану в Україні пройшла в дружній  і теплій атмосфері.

Пресцентр УДПУ