Танець – невід’ємна частина будь-якої культури, він є джерелом натхнення для художників, дизайнерів, скульпторів, режисерів театру і кіно. Багато хореографів вважають, що за рухами тіла ховаються справжні рухи душі.

29 квітня увесь танцюючий світ відзначає своє професійне свято –театри опери та балету, сучасні танцювальні трупи, ансамблі сучасного бального та народного танцю та інші, як професійні, так і самодіяльні артисти-аматори.

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини пишається трьома народними хореографічними колективами, які є  лауреатами та володарями гран-прі всеукраїнських та міжнародних конкурсів: ансамбль народного танцю «Яворина», ансамбль сучасного танцю «Візаві» та хореографічний ансамбль ««Inspiration».

Тож сьогодні, в Міжнародний день танцю особливі слова вітань та подяки адресуємо студентам, педагогам кафедри хореографії та художньої культури факультету мистецтв, постановникам, хореографічним колективам Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини. Кожного дня ви служите багатогранному мистецтву танцю, несете у світ красу, є хранителями національних та академічних танцювальних традицій.

Щиро зичимо вам здоров’я і щастя, натхнення і удачі, плідних професійних і творчих здобутків!

Пресцентр УДПУ