Студенти факультету української філології взяли участь у міському конкурсі творів про ліквідаторів Чорнобильської катастрофи, приуроченому до сумної річниці трагедії. Запропоновану тему «Герої Чорнобиля поруч» вони сприйняли як актуальну й злободенну, оскільки мирний атом Чорнобиля залишив свій руйнівний слід, якого варто боятися й досі.

Цікавими були твори студенток 13 групи Марини Здержко і Вікторії Бензар, Галини Сидоркевич і Наталки Вербецької (студентки 14 групи), які були своєрідними повідомленнями причин і наслідків аварії. Студентка 11 групи Тетяна Шмалюх представила аж два твори, один з них – уявний репортаж сучасного кореспондента з виру тогочасних подій, в іншому вона засвідчила здатність берегти в своїй пам’яті людей Чорнобиля.

Найбільш оригінально до написання твору на задану тему підійшли Софія Крилата (15 група) і Марія Краєва (12 група), які зайняли відповідно ІІ і ІІІ місця. Перша з них представила віршовий твір «Чорнобиль! Скільки жаху в цьому слові…», друга заявила своєю мініатюрою, що їй підвладні лірика та епос, подавши у творі, співзвучному з назвою конкурсу, зразки трагічного епосу та віршових роздумів.

Переможницею ж стала Інна Панчук (41 група), яка у своєму творі «Черкаський біль Чорнобиля», дотримуючись теми конкурсу, подала образ скромної людини, одного з численних учасників ліквідації наслідків катастрофи.

Переможець і призери отримали грошові нагороди та грамоти під час міських заходів з вшанування пам’яті ліквідаторів у річницю Чорнобильської катастрофи.