Щирі й сердечні вітання від рідних, друзів та наставників отримують зараз юнаки та дівчата, які стали студентами ВНЗ. Завдяки таким цінним якостям колективу УДПУ імені Павла Тичини як почуття нового, наполегливість у досягненні поставленої мети, оптимізм, сміливість сприяли успішному розвитку університету, забезпечення його високого рейтингу серед ВНЗ України, розширення міжнародного співробітництва.

Все це не могло не привабити абітурієнтів до нашого університету. Результати вступної кампанії говорять самі за себе. Державне замовлення виконано на 100 відсотків. У порівнянні з минулим роком до УДПУ зараховано на 20 відсотків більше студентів, які навчатимуться за кошти фізичних та юридичних осіб. На 10 відсотків більше минулорічного підписано контрактів із бажаючими отримувати освіту на заочній формі навчання.

На освітньо-кваліфікаційний рівень «Бакалавр» зараховано 2099 першокурсників. Найбільш популярними напрямами підготовки стали дошкільна та початкова освіта, соціальна педагогіка, фізичне виховання, іноземна філологія, практична психологія, економіка підприємства, маркетинг. Суттєво збільшився попит на напрями підготовки музичне мистецтво, технологічна освіта, хімія, фінанси і кредит, історія, соціальна робота.

Значно збільшився набір на спеціальності освітньо-кваліфікаційного рівня «Магістр» (у порівнянні з 2013 роком подано заяв на 25 відсотків більше). Особливою популярністю користувались такі спеціальності як управління навчальним закладом, педагогіка вищої школи, бізнес-адміністрування, початкова освіта, економіка підприємства, історія.

Як бачимо, УДПУ обирають молоді люди, котрі хочуть отримати сучасну європейську освіту, спеціальності, котрі гостро затребувані на ринку праці. Попереду у них – роки навчання . Нехай воно буде цікавим і корисним, щоб у майбутньому гарантувало благополуччя, професійні перемоги та висоти! Хай доля шле добро і щастя, міцне здоров’я, а віра, надія та любов будуть вірними супутниками на життєвому шляху.

Пресцентр УДПУ