Уже вдруге Київський університет імені Бориса Грінченка стає базою для проведення Міжнародного турніру з історії і вдруге студенти-історики Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини на чолі з тренером-наставником професором Ігорем Кривошеєю стають призерами цього престижного студентського змагання. Цього року турнір проходив з 4 по 6 листопада за участю 40 команд ВНЗ України та закордону.

Команда історичного факультету УДПУ імені Павла Тичини з першого раунду увійшла до групи реальних претендентів на вихід до фіналу, посідаючи І-ІІ місце після рейтингових відбіркових ігор.

За результатами відбору уманські історики зайняли ІІ місце. Окрім уманців до фіналу потрапили команди Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Чернігівського національного університету імені Тараса Григоровича Шевченка. Команда історичного факультету УДПУ імені Павла Тичини поступилася за рейтингом лише команді Київського національного університету імені Тараса Шевченка, яка і зайняла перше місце.

Грамотами призера турніру та подарунками від організаторів і членів журі були нагороджені Олександра Квасневська, Ольга Перепелюк та Дарія Рябоконь, а сертифікат учасника турніру отримала Наталія Вершигора.

Вітаємо наших істориків та їх тренера-наставника професора Ігоря Кривошею з черговим успіхом і зичимо нових перемог!

Пресцентр УДПУ