Колектив Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини щиро вітає доцента кафедри теорії і методик дошкільної освіти, кандидата педагогічних наук, майстра українського народного декоративного розпису, члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України ОЛЕНУ ВАСИЛІВНУ ПОЛІЩУК з  присвоєнням почесного звання «Заслужений майстер народної творчості України».

Починаючи з 1983 року Олена Василівна є активною учасницею найрізноманітніших виставок, які організовує Національна спілка майстрів народного мистецтва України, Черкаський, Канівський та  Уманський художні музеї. Понад сто  її робіт зберігаються у фондах художніх музеїв міст Умань, Київ, Черкаси, Канів, Вінниця. Ще більша кількість – у приватних колекціях (Київ, Дніпропетровськ, Луцьк та за кордоном).

Вона періодично звітується про свою творчість, організовуючи персональні виставки і творчі звіти, її роботи використано як ілюстративний матеріал до низки підручників та навчально-методичних посібників для студентів вищих навчальних закладів.

Тому за багаторічну плідну працю з популяризації українського народного декоративно-прикладного мистецтва, вагомий особистий внесок у збереження і розвиток українського народного декоративного розпису та естетичне виховання студентської молоді Олені Василівні присвоєно високе почесне звання.

Щиро вітаємо, з нетерпінням чекаємо нових виставок!

 

Олена Поліщук дарує свою роботу Ніні Матвієнко