Щиросердні багаточисельні вітання із заслуженою відзнакою приймає у ці дні викладач Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, незмінний керівник (режисер) студентського народного аматорського театру драми і комедії та студентського театру естрадних мініатюр «Дзеркало» Наталія Алексєєва. Напередодні професійного свята освітян Наталії Дмитрівні присвоєно почесне звання «Заслужений працівник культури України» (відповідно до Указу Президента України №286/2017 від 28 вересня 2017 р. «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня працівників освіти»).

З часу створення студентського аматорського колективу (1999 рік) Наталія Алексєєва творчо працює із талановитими студентами. Вона вміло поєднує функції не лише організатора, а й режисера, постановника, сценариста та костюмера студентського театру. Як дипломований мистецтвознавець і справжній прибічник театрального мистецтва спрямовує роботу театру на розвиток творчих здібностей студентів, ознайомлення молоді з українською класичною драматургією.

Аматорський колектив під керівництвом Наталії Алексеєвої гучно заявляє про себе на сценічних підмостках, і весь час керівництво університету сприяє йому у цьому. Не кожний вищий навчальний заклад може гордитись своїм студентським народним театром драми і комедії, і не кожен самодіяльний театр має повноцінну театральну майстерню. Власну театральну студію (храм мистецтва у храмі науки) як подарунок театр отримав у день свого 15-річчя.

Студентський колектив театру під керівництвом Н.Д. Алексеєвої дарував яскраві враження та гарний настрій глядачам постановками за творами українських класиків: «Назар Стодоля», «Катерина», «За двома зайцями», «По-модньому», «Наймичка», «Марія», «Сватання на Гончарівці», «Ніч перед Різдвом», «Безталанна», «Фараони», «Украдене щастя», «Наталка-Полтавка» та ін.

Народний студентський театр драми та комедії університету також вписав до своїх здобутків зйомки трьох фільмів-вистав («Безталанна» за мотивами п’єси Івана Карпенка-Карого, за творами Михайла Старицького «По-модньому» та Тараса Шевченка «Назар Стодоля»).

Студентський народний аматорський театр УДПУ – активний учасник університетських, міських, обласних свят та концертів. Колектив є лауреатом обласних та Всеукраїнських конкурсів, дипломантом Міжнародного конкурсу «Шалантух – 2006», лауреатом Міжнародного фестивалю «Діалог культур і народів» у Польському місті Лєшно (2013). Театр по праву називають візитною карткою університету, а її керівника — талановитим наставником.

Вітаємо Наталію Алексєєву із присвоєнням почесного звання! Браво!!! Бажаємо міцного здоров`я, творчого натхнення, цікавих постановок та вдячних глядачів, невпинного зростання, успішності майбутнім театральним роботам, щоб разом із народним театром дарувати насолоду прихильникам театрального мистецтва та приносити славу нашому університету.

Пресцентр УДПУ