Студенти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини успішно представили альма-матер на 12-й Міжнародній олімпіаді з програмування на Кубок академіка Іллі Несторовича Векуа. Команда факультету фізики, математики та інформатики «Батарейка» у складі Андрія Князєва, Миколи Кравченка та Валентина Майстренка на престижному турнірі посіла І місце серед педагогічних закладів вищої освіти в командному турі.

Змагання на Кубок Векуа проходили 26-27 травня на кількох українських майданчиках (на базі закладів вищої освіти Одеси, Вінниці, Харкова та Ужгорода) і паралельно в різних країнах світу за правилами студентської першості світу з програмування АСМ-ІСРС. Учасники олімпіади – школярі, студенти, призери всеукраїнських студентських та шкільних олімпіад, професійні програмісти і аматори змагалися у двох турах - особистому та командному.

Організаторами Кубку Векуа є Міністерство спорту і молодіжних справ Грузії, Асоціація підтримки програмування (Грузія), Сухумський державний університет у Тбілісі, Грузинський технічний університет.

Вітаємо команду студентів та їхнього тренера, завідувача кафедри інформатики та інформаційно-комунікаційних технологій, кандидата педагогічних наук Марію Медведєву із достойним результатом та бажаємо подальших наукових звершень!

Пресцентр УДПУ