Мамо, тобі низесенько вклонюсь,
Мамо, за тебе Богу помолюсь,
Мамо, пробач мені щоденний гріх,
Мамо, ти найдорожча за усіх…

 

14 травня в Україні відзначають День матері – одне з травневих свят, що стосується кожного з нас, свято найдорожчих, найдобріших, наймиліших людей. В Україні жінка споконвіку вважається берегинею сім'ї та хранителькою роду, тому цей день по-особливому хвилюючий і важливий.

Кожна мати прагне вберегти своє дитя від життєвих турбот. Материнська любов здатна подолати будь-яку відстань. І, де б ми не були, мама завжди знайде спосіб допомогти.

Без перебільшення, все в нас - від матері. Це вона вчить вимовляти перші слова, бути слухняними і ввічливими. Вона нас вчить бути дорослими, поважати товаришів, любити людей. Бо лише з любові народжується прекрасне. І вірність - почуття, яке теж виховує в нас ненька: вірність матері, вірність друзям, вірність Батьківщині…

У цей день від усієї душі вітаємо дорогих матусь і бажаємо їм усіх земних щедрот. Хай світлом і добром відгукуються у серцях ваших дітей, дорогі наші, щоденні турботи, терпіння, безмежна любов. Доземно вклоняємося і складаємо слова вдячності за ваші натруджені руки, недоспані ночі, відданість і незрадливість. Нехай кожен день вашого життя буде світлим і радісним, сповненим радощів за успіхи ваших дітей, їхні маленькі і великі перемоги. Живіть довго і щасливо, дорогі матері!

Ректорат
Профком
Студрада