Продовжуємо рубрику про талановитих випускників Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини. Сьогодні мова піде про випускницю мистецько-педагогічного факультету Людмилу Дронь, яка нині професійно займається фотографією та працює в Центрі культури та дозвілля «Гаудеамус».

Пані Людмила має різнобічні інтереси. Ще з дитячих років вона цікавилась мистецтвом: навчалась грі на фортепіано, писала вірші, фотографувала, знімала відеоролики. В більш зрілому віці захопилась іконописом, графічним дизайном, рукоділлям. З появою професійного цифрового фотоапарата, який подарували батьки, почала вивчати теорію фотозйомки. Збулася і давня мрія – стати художником. За порадою вчителів школи мистецтв смт. Любашівка, де вона навчалась та проявила хист до малювання, Людмила вступила до УДПУ імені Павла Тичини. Малюнок, живопис, декоративно-прикладне мистецтво – все це полонило душу молодої художниці.

«Спілкування з друзями, однодумцями, викладачами сприяли професійному становленню. Разом відвідували виставки, подорожували, ходили на пленери околицями Умані та малювали, малювали, малювали… Зранку пари, а після навчання додатково займалися у студії «Вечірній малюнок» під керівництвом талановитого художника-графіка Геннадія Клещара», – ділиться спогадами художниця. УДПУ імені Павла Тичини дав мені хороший старт у житті. Надзвичайно вдячна своїм педагогам-художникам: Сироті В. М., Пічкуру М. О., Музиці О. Я., Лопушану В. П., Клещару Г. А. за знання, натхнення та можливість творити. Вони навчили не тільки художньої майстерності, а й бачити, відчувати та творити прекрасне, прививали любов до образотворчого мистецтва».

Місто Умань, його старовинні будинки, феєричні фонтани та мальовнича Софіївка завжди надихають на створення картин та замальовок. Саме картини із краєвидами міста Людмила Вікторівна презентувала на різноманітних колективних виставках в Києві, Черкасах, Умані та в рідному містечку. Брала участь у виставці, присвяченій 400-річчю першої писемної згадки про місто Умань, яка експонувалась в Черкаському обласному художньому музеї. Улюбленим видом образотворчого мистецтва є живопис, а улюбленим жанром – пейзаж, тому більшість картин написані в цьому жанрі. Твори художниці знаходяться в музейних та приватних колекціях. Світлини дендрологічного парку «Софіївка» та архітектурних пам’яток міста друкувались у виданнях про Умань, неодноразово публікувались на місцевих сайтах та в газетах.

Людмила, як фотограф, завжди перебуває в епіцентрі усіх університетських подій. Зустрічі з відомими особистостями, закордонні делегації, конференції, семінари, фестивалі, презентації, спортивні заходи та багато-багато іншого знаходяться в об’єктиві її фотоапарату.

«Спілкування з активною і талановитою студентською молоддю додають натхнення, колектив завжди підтримує в будь-яких починаннях, тому робота приносить радість і задоволення. А чого варта атмосфера справжнього свята на численних концертах, що відбуваються в УДПУ! Бути присутньою на них для мене честь, а фотографувати – велика насолода. Картини, фотографії та рідний університет переплелись між собою і наповнили моє життя яскравими барвами. Щаслива від того, що навчалась в УДПУ імені Павла Тичини, а зараз живу та працюю в улюбленому місті. Дякую моїм дорогим батькам та найкращому університету за цю можливість»!

Пресцентр УДПУ