Українські акробати Олег Колесніченко (випускник  спеціальності «Хореографія» Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини), та Юлія Нос потрапили на сторінки топових світових видань після того, як виконали небезпечний трюк на острові Сен-мартен.

Справа в тому, що на цьому острові в Карибському морі літаки, що здійснюють посадку в аеропорт Принцеси Юліани, пролітають досить низько над пляжем, де збираються сотні відпочивальників - початок злітно-посадкової смуги прилягає до морського берега і складає майже 2000 метрів.

На острів з'їжджаються  екстремали, які хочуть доторкнутися до злітаючого літака прямо з берега, або ж постояти під судном, що йде на посадку. Були випадки, коли відпочиваючих змітало повітряним потоком з пляжу прямо в океан.

Але 36-річного Олега і 25-річну Юлію не злякали застережливі знаки про те, що реактивний порив від літаків,  які прибувають і відлітають, може привести до серйозних травм або навіть смерті. Більше того, вони вирішили виконати небезпечний трюк, аби  бути  якомога ближче до літака, який іде на посадку. На фото, які відразу ж розлетілися у соцмережі і західних ЗМІ, видно, як під час посадки авіалайнера, Юлія виконала акробатичний трюк, в результаті якого її ноги опинилися в кількох сантиметрах від шасі літака.

"Багато людей фотографували літаки над їх головами, але у нас була ідея зробити щось класне. Після декількох спроб нам вдалося виконати цей трюк. Але коли літак наблизився, ми не очікували, що він буде таким великим і так близько до нас. Шасі не доторкнулися моїх ніг, але я відчула цю величезну кількість повітря, через що втратила рівновагу", - розповіла дівчина журналістам.

Як відомо, Юля і Олег - акробати зі стажем. Вони живуть в Києві.

"Ми дуже любимо акробатику, і нам подобається отримувати задоволення від неї поза роботою. Пляж цей дійсно небезпечний, але одночасно захоплюючий"! - зазначила киянка.

Додамо, що ці шокуючі фото були зроблені минулого року. Але, як написав Олег у своєму Instagram- акаунті, "дух досі захоплює".

Пресцентр УДПУ