Саме під таким гаслом в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини за участю студентства, науково-педагогічних працівників, воїнів АТО, учасників Євромайдану, представників Уманської міської ради відбувся круглий стіл «Революція гідності – суспільні та політичні зрушення».

На початку зібрання проректор із гуманітарних питань, кандидат педагогічних наук, доцент Наталія Ревнюк зазначила, що події Революції Гідності відіграли істотну роль в об’єднанні українського суспільства для боротьби за право вільного самовизначення та побажала миру, щастя, процвітання українцям.

У невимушеному спілкуванні кожний із учасників круглого столу мав змогу поділитися своїми спогадами та переживаннями за країну, але всі були одноголосними у твердженні про незмінність європейського шляху розвитку України.

Активну участь в обговоренні взяли студенти і викладачі, які ділились своїми враженнями стосовно подій Революції Гідності та їх значення в історії України.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували подвиг учасників Помаранчевої революції, Революції Гідності, Героїв Небесної Сотні, загиблих учасників російсько-українського збройного конфлікту, які віддали життя за наше майбутнє, стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

Вшановуючи уманчан, які загинули на Сході України делегація Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини на чолі з ректором Олександром Безлюдним взяла участь у покладанні вінків та квітів до пам’ятного знаку на Алеї Слави.

З давних-давен почуття національної гідності та самоповаги не дозволяли українцям коритися ворогам. За честь і гідність України боролися її сини під час татаро-монгольської навали, їх відстоювали запорозькі козаки у визвольній війні 1648-1654 років, молоді українці, що загинули під Крутами 1918 року, тисячі українців – воїнів Другої світової війни… Сьогодні своє право вільного самовизначення продовжують відстоювати українські воїни на Сході України.

Слава Україні! Героям слава!

Пресцентр УДПУ