16 травня в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини відбулось урочисте відкриття ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з історії. Наш університет вже не вперше приймає учасників всеукраїнських олімпіад, але цьогорічна олімпіада з історії зібрала чи не найбільшу їх кількість - 86 студентів із 40 закладів вищої освіти (не лише педагогічних, а й класичних та технічних).

Зі словами вітань до учасників та гостей звернулися проректор з наукової роботи та міжнародного співробітництва УДПУ, кандидат історичних наук, професор Владилена Сокирська, голова журі – завідувач кафедри історії України, доктор історичних наук, професор Тетяна Кузнець та голова Студентського наукового товариства історичного факультету Аліна Балабай.

Представила учасників олімпіади відповідальний секретар олімпіади, кандидат історичних наук, доцент кафедри всесвітньої історії та методик навчання Олена Скрипник.

Учасників олімпіади та їхніх наукових керівників вітали художні колективи факультету мистецтв УДПУ імені Павла Тичини: народний аматорський ансамбль народного танцю «Яворина» (керівник – Сергій Куценко), інструментальне тріо «Serbian Star»(керівник – Владислав Гусак), народний аматорський ансамбль сучасного танцю «Візаві»(керівник – Людмила Андрощук), чоловіче вокальне тріо «Гонта», студентка Альона Свинар (керівник – Валентин Купчик).

Зворушливо і величаво на завершення заходу прозвучав гімн історичного факультету на слова декана Анатолія Карасевича та музику завідувача кафедри музикознавства та вокально-хорових дисциплін Василя Семенчука.

Ми раді вітати учасників ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з історії. Бажаємо успіхів та перемог, нових цікавих вражень від перебування в нашому університеті та місті!

Пресцентр УДПУ