Відбулося відкриття VII зміни національно-патріотичного табору «Дія», що працює в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини на базі факультету соціальної та психологічної освіти.

Діяльність табору «Дія», який був започаткований 2014 року, доводить, що активна життєва позиція, громадсько-патріотична діяльність та національна свідомість для студентів нашого університету і, зокрема, факультету соціальної та психологічної освіти – це не просто знайома термінологія, а реально вагома частина життя. За три навчальних роки було проведено шість змін табору, робота якого була яскравою і отримала схвальні відгуки у наших краян. Важливо також, що студентська ініціативність має постійну підтримку. Саме тому на урочисте відкриття нової зміни завітала начальник відділу у справах сім’ї та молоді Уманської міської ради Наталія Вдовиченко, яка побажала студентській молоді цікавої та плідної праці.

Сьома зміна табору пройде під гаслом «Студенти УДПУ – вивчаємо, знаємо і творимо історію України!» Свідомий студент повинен цікавитись і знати історію, і перш за все історію міста, в якому навчається. Тож упродовж табірної зміни студенти матимуть чудову можливість поспілкуватися з цікавими особистостями м. Умань, які працюють в різноманітних галузях освіти і культури.

Розпочати цикл цікавих лекцій і зустрічей організатори табору вирішили саме з історії міста Умань, адже ні для кого не є секретом, що Умань – це маленьке місто з надзвичайно цікавою та багатою історією. Дуже цікаву лекцію-екскурсію вулицями нашого міста провів старший науковий співробітник відділу історії та природознавства Уманського краєзнавчого музею Владислав Давидюк.

Ураховуючи нові суспільно-політичні реалії в Україні після Революції гідності, обставини, пов’язані з російською агресією, усе більшої актуальності набуває виховання в молодого покоління почуття патріотизму, відданості загальнодержавній справі зміцнення країни, активної громадянської позиції тощо.

Важливо, щоб наш навчальний заклад став для студентів осередком становлення громадянина-патріота України, готового брати на себе відповідальність, самовіддано розбудовувати країну як суверенну, незалежну, демократичну, правову, соціальну державу, забезпечувати її національну безпеку, сприяти єдності української політичної нації та встановленню громадянського миру й злагоди в суспільстві. Сподіваємось, що національно-патріотичний табір «Дія» сприятиме цій благородній місії.

Пресцентр УДПУ