20-го грудня в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини відбулося відкриття Uman English Learning Hub – нового об’єднання, створеного факультетом іноземних мов для професійного розвитку та обміну досвідом серед науково-педагогічних та педагогічних працівників, студентів та усіх, хто вивчає англійську мову або навчає їй.

На відкриття хабу завітали президент IATEFL Ukraine Ольга Павленко та менеджер проектів з вивчення англійської мови, представник Британської Ради в Україні Любов Масарська, вчителі шкіл міста та району, викладачі коледжів та університетів регіону.

Регіональний англомовний хаб, відкриє можливість для спілкування англійською мовою для учнів, студентів, вчителів, викладачів, оминаючи бар’єри та об’єднуючи усіх ентузіастів навколо єдиної мети, суть якої полягає у налагодженні взаємодопомоги та підтримки для реалізації та участі в проектах, заходах, пов’язаних з вивченням англійської мови, обмін досвідом, ресурсами, тощо.

Створення Регіонального англомовного освітнього хабу реалізується в рамках проєкту "Сприяння розвитку регіональних англомовних професійних спільнот в Україні", що впроваджується громадською організацією "Українське відділення Міжнародної асоціації викладачів англійської мови як іноземної" (IATEFL Ukraine) за підтримки Британської ради в Україні.

Координатор проекту від УДПУ імені Павла Тичини проф. Оксана Заболотна окреслила основні напрямки роботи хабу, після чого в інтерактивній формі за допомогою фасилітаторів учасники мали нагоду власноруч скласти план дій для успішної та взаємовигідної роботи хабу.

Після офіційного відкриття Uman English Learning Hub функціонуватиме на регулярних засадах у приміщенні нового корпусу УДПУ та стане майданчиком для реалізації  визначених на відкритті цілей.

Пресцентр УДПУ