Сьогодні в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини розпочала роботу традиційна виставка альтернативних ялинок, на відкритті якої побувало керівництво університету на чолі з ректором Олександром Безлюдним. Олександр Іванович схвалив ініціативу науково-дослідної лабораторії «Екологія і освіта» (завідувач –професор Світлана Совгіра) і зазначив, що завдячуючи багаторічній і ціленаправленій роботі лабораторії спостерігається тенденція переходу на використання альтернативних ялинок.

Головне завдання виставки – популяризація дбайливого ставлення до природи, адже заміна лісових красунь на альтернативні скоротить попит на великі дерева і збереже їх життя. А композиції з різноманітних матеріалів: текстилю, різнокольорового паперу, стрічок, бісеру, мушлі, ґудзиків, природних матеріалів стануть чудовою основою для створення екоялинок.

В межах діяльності виставки пройде ряд цікавих освітніх акцій. Вже завтра студенти-екологи першого курсу вирушать до Обласного міжрегіонального центру соціально-психологічної реабілітації дітей у м. Умань" Черкаської обласної ради, де в образі фіксиків представлять новорічну екологічну казку. Студенти другого курсу для учнів ЗОШ №4 І –ІІІ ступенів проведуть майстер-класи «Виготовлення ялинок з підручних матеріалів».

Виставка діятиме в аудиторії 211, корпусу №1 університету до 10 січня 2020 року.

Пресцентр УДПУ