Основними завданнями відділу є ведення та зберігання особових справ здобувачів вищої освіти, замовлення та видача оригіналів документів про вищу освіту, організація роботи з питань проведення військової підготовки студентів за програмою підготовки офіцерів запасу.

Основними напрямами діяльності відділу є: ведення та зберігання особових справ здобувачів вищої освіти; замовлення та видача оригіналів документів про вищу освіту та студентських квитків; облік здобувачів вищої освіти пільгових категорій (діти-сироти, діти позбавлені батьківського піклування, інваліди, особи визнані постраждалими учасниками Революції Гідності, учасниками бойових дій та їх діти, внутрішньопереміщені особи, студенти з малозабезпечених сімей тощо); укладання договорів про працевлаштування здобувачів вищої освіти та здійснення контролю за їх реалізацією упродовж трьох років; організація роботи з питань проведення військової підготовки студентів.

Військова підготовка студентів здійснюється за програмою підготовки офіцерів запасу. Відповідні договори про підготовку офіцерів запасу підписано з Одеською Військовою академією (за спеціальностями «командир мотострілецького взводу» і «командир аеромобільного взводу») та Сумським державним університетом (за спеціальністю «командир артилерійського взводу»). Студентам університету, що закінчили курс підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу присвоюється первинне офіцерське звання «молодший лейтенант запасу».

Пресцентр УДПУ