21 березня 2019 року на базі Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини відбувся семінар-практикум «Методика підготовки учнів до ДПА у формі ЗНО (українська мова, математика, історія України)».

Участь у семінарі взяли викладачі Смілянського та Звенигородського центрів підготовки і перепідготовки виробничих кадрів, Корсунь-Шевченківського, Монастирищенського, Уманського професійних ліцеїв, Лисянського, Уманського професійних аграрних ліцеїв, Буцького політехнічного професійного ліцею, Жашківського аграрного технологічного ліцею та Багатопрофільного регіонального центру професійної освіти у Черкаській області.

Для забезпечення фахової підтримки зазначеного питання на семінар-практикум були запрошені: к.філ.н., доц. Світлана Січкар, к.філ.н., доц. Василь Денисюк, д.п.н., проф. Ірина Кучеренко, викладач кафедри історії  України Ігор Опацький, к.п.н., доц. Зоя Возна, к.п.н., доц. Ірина Тягай та викладач кафедри вищої математики та методики навчання математики Віталій Дубовик.

Для формування мотивації до навчальної діяльності та підготовки до ДПА у формі ЗНО учнів професійно (професійно-технічних) ліцеїв в особистісному контексті на базі центру психологічного розвитку «Інсайт» викладачем кафедри психології Інною Лівандовською був проведений психологічний тренінг «Чи є в людини крила?». Під час тренінгу використовувались різноманітні форми інтерактивну, ознайомлення з новими стратегіями взаємодії із учнями та були запропоновані авторські психотехніки.

Пресцентр УДПУ