В актовій залі нового корпусу відбулися урочиста академія та засідання вченої ради університету. Вже у вестибюлі, де була організована виставка наукового доробку викладачів факультетів та інституту економіки і бізнес-освіти, учасники заходів налаштовувались на діловий лад.

Засідання пройшли під головуванням першого проректора, доктора педагогічних наук, професора Андрія Гедзик, який привітав колег, чиї наукові здобутки підтверджені рішенням Атестаційної колегії та вручив їм посвідчення: диплом доктора педагогічних наук професору кафедри практичного мовознавства Ірині Кучеренко, атестат професора - доктору педагогічних наук, завідувачу кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Наталії Коляді.

Дипломи кандидатів педагогічних наук отримали Галина Авчіннікова (кафедра теорії та практики іноземних мов), Марина Кугай (кафедра географії та методики її навчання), Наталія Левченко (кафедра соціальної педагогіки та соціальної роботи), Руслан Маслюк (кафедра спортивних дисциплін), Альона Солодчук, Наталія Шульга (кафедра англійської мови та методики її викладання).

Атестати доцента Наталія Білошкурська (кафедра маркетингу та управління бізнесом), Ілона Бойчевська (кафедри іноземних мов), Світлана Бондар (кафедра суспільних дисциплін), Галина Гончар (кафедра теорії і методики фізичного виховання), Галина Гордієнко (кафедра історії культури та методики навчання гуманітарних дисциплін), Віра Калабська (кафедра інструментального виконавства), Марія Медведєва (кафедра вищої математики та методики навчання математики), Олександр Мельник (кафедра техніко-технологічних дисциплін, охорони праці та безпеки життєдіяльності), Галина Осіпчук (кафедри слов’янських мов та зарубіжної літератури), Вікторія Полєхіна, Оксана Шевчук (кафедра соціальної педагогіки та соціальної роботи), Василь Семенчук (кафедра музикознавства та вокально-хорових дисциплін), Олена Скрипник (кафедра загальної історії), Ольга Сушкевич (кафедра англійської мови та методики її викладання), Галина Ткачук (кафедра інформатики та інформаційно-комунікаційних технологій), Ірина Хлистун (кафедра практичного мовознавства), Наталія Гриньова Андрій Яблонський, Якимчук Ірина (кафедра психології).

Керівництво університету та колеги привітали викладачів та побажали подальших творчих успіхів, адже їх успіхи - це ще вищий рівень визнання університету.

На якісну підготовку науково-педагогічних кадрів вищої кваліфікації в університеті спрямовуються діяльність аспірантури та докторантури, Інституту здобувачів, зусилля висококваліфікованих науково-педагогічних кадрів, наукових шкіл, а також наукові дослідження в галузі спеціальностей, за якими здійснюється підготовка кадрів. Робота ця проводиться потужно й ефективно.

У 2015 році закінчили навчання в аспірантурі 30 осіб, 8 аспірантів достроково захистили дисертаційні дослідження. За звітний період викладачами університету захищено 36 кандидатських та 1 докторська дисертація. Про це йшлося в доповіді «Про підсумки наукової діяльності університету в 2015 році та завдання на 2016 рік», з якою на засіданні вченої ради виступила проректор з наукової роботи та міжнародного співробітництва, кандидат історичних наук, доцент Владилена Сокирська. Детально проаналізувавши наукову та науково-технічну діяльність УДПУ імені Павла Тичини, яка була зорієнтована на реалізацію державної політики в сфері освіти та науки, розвиток механізму взаємодії основних напрямів національної стратегії інтеграції науки, освіти і ринку праці, на підготовку науково-педагогічних кадрів і підвищення конкурентоспроможності університету в сфері наукових досліджень, формування і розвиток наукових шкіл, центрів, лабораторій, підтримку молодих науковців, формування передумов перетворення існуючих наукових структур університету в сучасні наукові центри, розвиток різних форм міжнародного співробітництва, Владилена Володимирівна третину доповіді присвятила завданням на майбутнє.

Обговорюючи звіт, доктор педагогічних наук, завідувач кафедри педагогіки та освітнього менеджменту, професор Олександр Коберник відзначив його змістовність, а також похвальну динаміку й позитивні зміни у розвитку університетської науки. Зокрема, Олександр Миколайович акцентував увагу присутніх на діяльності очолюваного ним нещодавно відкритого науково-консультативного центру.

Із співдоповідями також виступили кандидат філологічних наук, координатор з міжнародного співробітництва відділу наукових досліджень, інновацій та міжнародного співробітництва Ольга Сушкевич, кандидат філологічних наук, директор бібліотеки Тетяна Григоренко, кандидат педагогічних наук, докторант Валентина Кушнір.

На вченій раді затвердили кандидатури студентів університету на призначення на 2 семестр 2015/2016 навчального року іменних та персональних стипендій за результатами зимової сесії, а також план по ремонту будівель навчальних корпусів та гуртожитків Уманського державною педагогічного університету імені Павла Тичини на 2016 рік.

Вирішено проміжний звіт з наукової діяльності університету заслухати на засіданнях кафедр, радах факультетів у квітні, а по університету – на Науково-технічній раді у травні 2016 року.

Пресцентр УДПУ