Під головуванням ректора, доктора педагогічних наук, професора Олександра Безлюдного 25 лютого у конференц-залі відбулося чергове засідання Вченої ради університету.

На початку зібрання ректор університету Олександр Безлюдний та голова профспілкового комітету Валентин Хитрук привітали з ювілеями кандидата педагогічних наук, доцента кафедри технологічної освіти Людмилу Хоменко та кандидата педагогічних наук, доцента кафедри практичного мовознавства Валентину Авраменко.

За видатні особисті досягнення, внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів та наукових кадрів, вагомі трудові досягнення, упровадження сучасних методів навчання і виховання молоді та з нагоди 25-річчя плідної науково-педагогічної діяльності медаллю імені Ярослава Мудрого нагороджена академік Національної академії наук вищої освіти України доктор педагогічних наук, професор завідувач кафедри географії та методики її навчання Оксана Браславська.

Олександр Іванович також вручив атестат професора кафедри практичного мовознавства доктору філологічних наук Світлані Шуляк, атестат доцента кафедри української мови та методики її навчання отримала Катерина Маслюк, Сергій Стойка отримав атестат доцента кафедри фінансів, обліку та економічної безпеки, Ірина Тягай – атестат доцента кафедри вищої математики та методики навчання математики.

Вітаємо колег із високими науковими досягненнями!

Відповідно до «Положення про сертифікацію електронних навчальних курсів, розміщених в системі дистанційного навчання Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини» автори курсів за рішенням комісії отримали сертифікати про їх відповідність затвердженим нормам.

На засіданні розглянули важливі питання. Звіт про фінансово-господарську діяльність університету за 2019 рік надала головний бухгалтер Олена Ареп’єва. Зокрема, вона зазначила, що кошти загального, спеціального та благодійного фонду використовуються за цільовим призначенням відповідно до вимог Бюджетного Кодексу. За рахунок коштів спеціального фонду підтримуються в належному санітарно-технічному стані будівлі навчальних корпусів і гуртожитків, модернізується та збільшується комп’ютерна мережа, поповнюється лабораторна база, здійснюється оплата інших господарських видатків. Все майно, яке знаходиться на балансі університету ефективно використовується у навчальному процесі, господарській діяльності. Розрахунки з державними бюджетними установами, іншими організаціями проводились своєчасно, кредиторська заборгованість протягом року відсутня. 2019 рік університет завершив із значним залишком коштів на рахунку спеціального фонду, що достатньо для стабільної життєдіяльності університету в 2020 році.

На засіданні також затверджено кошторис витрат студентської ради університету, з проектом якого ознайомив заступник голови студради Руслан Ряботинський. Він зазначив, що фінансовою основою студентського самоврядування є кошти, визначені вченою радою вищого навчального закладу в розмірі не менш як 0,5 відсотка власних надходжень, отриманих вищим навчальним закладом від основної діяльності.

На засіданнях студради відбулося обговорення кошторису витрат студентської ради університету. Були враховані пропозиції від студрад факультетів/інституту. Всі витрати спрямовуються на проведення загальноуніверситетських студентських заходів різного спрямування. Також передбачені витрати на відрядження студентів на міжнародні та всеукраїнські наукові конференції, олімпіади, конкурси, участь у форумах, конференціях, круглих столах, тренінгах. У кошторисі передбачені витрати на придбання канцтоварів для роботи студради та інші заходи.

Стипендіати Кабінету Міністрів України Ольга Чирва та Оксана Кравченко ознайомили членів Вченої ради університету з результатами своєї наукової діяльності за звітний період.

Члени вченої ради шляхом таємного голосування та відповідно до протоколу лічильної комісії ухвалили рішення про присвоєння вченого звання доцента викладачам університету. Шляхом таємного голосування відбулося обрання на вакантні посади та відбір претендентів на здобуття стипендій Кабінету Міністрів України для молодих вчених на 2020–2022 роки.

Члени вченої ради також затвердили низку положень, які визначають особливості організації освітньої діяльності університету та рекомендували до друку праці викладачів університету.

Пресцентр УДПУ