У день визначного державного свята – Дня Конституції України – в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини під головуванням ректора, доктора педагогічних наук, професора Олександра Безлюдного відбулося урочисте засідання вченої ради.

Вітаючи членів вченої ради зі святом, ректор побажав, щоб в українському суспільстві панували гуманізм, демократія, право, закон і справедливість – все, що декларує і гарантує нам Основний Закон! Олександр Іванович також побажав миру, благополуччя, добра та злагоди кожній родині, успішного майбутнього Україні, впевненості для досягнення поставлених цілей на благо університету та нашої держави і якнайшвидшої перемоги над ворогом.

У цей святковий день університетська спільнота привітала колег із отриманням відзнак Міністерства освіти і науки України.

Нагрудним знаком Міністерства освіти і науки України «Відмінник освіти» нагороджені: Ящук Сергій Миколайович – декан факультету фізичного виховання; Терешко Інна Григорівна – декан факультету мистецтв. Грамотою Міністерства освіти і науки України нагороджені: Махомета Тетяна Миколаївна – декан факультету фізики, математики та інформатики; Миколайко Володимир Валерійович – проректор з міжнародних зв’язків та стратегічного розвитку. Подякою Міністерства освіти і науки України нагороджені: Годованюк Тетяна Леонідівна – проректор з наукової роботи; Шуляк Світлана Андріївна – вчений секретар.

В урочистій обстановці відбулося вручення атестатів професора: Годованюк Тетяні Леонідівні, Кірдан Олені Леонідівні, Цимбал-Слатвінській Світлані Володимирівні; дипломів доцента: Вознисименко Дар’ї Анатоліївні, Дзюбенко Ірині Анатоліївні, Слатвінській Лесі Анатоліївні, Захаревичу Миколі Анатолійовичу, Підлісному Євгену Васильовичу, Сажієнку Олександру Петровичу, Чичук Вадиму Миколайовичу.

Олександр Іванович від імені університетської спільноти побажав їм успішного втілення всіх наукових і творчих задумів, наснаги у роботі, миру.

Вчена рада розглянула питання про внесення змін до наказів  №515 о/д від 21.04.2022 р. «Про затвердження графіка освітнього процесу на 2022- 2023 навчальний рік» та №712 о/д від 27.04 2022р. «Про підготовку до нового 2022-2023 навчального року» (доповідав перший проректор Андрій Гедзик); міжнародні стажування та підвищення кваліфікації: стан та перспективи (доповідав проректор з міжнародних зв’язків Володимир Миколайко); про надходження коштів від надання платних послуг в 2021-2022 навчальному році (доповідала головний бухгалтер Олена Ареп’єва); про присвоєння вченого звання професора та рекомендування до друку праць викладачів університету (доповідала учений секретар Світлана Шуляк).

На завершення засідання адміністрація університету та керівники структурних підрозділів інформували членів вченої ради про особливості життєдіяльності університету в умовах воєнного стану.

Університет і надалі злагоджено працює, активно комунікує з усіма учасниками освітнього процесу, разом забезпечує перемогу України!

Пресцентр УДПУ