У актовій залі УДПУ відбулось спільне організаційне засідання Регіонального центру Малої академії наук при Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини, методичного кабінету відділу освіти Уманської міської ради та учителів міста.

З вітальним словом до присутніх звернулася проректор з наукової роботи та міжнародного співробітництва, кандидат історичних наук, професор Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Владилена Сокирська, яка наголосила на важливості співпраці науковців університету та вчителів міста для підвищення рівня знань учнів ЗОШ з основ наук, розвитку інтелекту, формування умінь і навичок науково-дослідницької роботи, виховання почуття національної свідомості, ознайомлення учнів із культурно-історичним надбанням нашого народу та професійного визначення майбутніх студентів.

Про результати роботи Малої академії наук за 2016/2017 навчальний рік інформувала завідувач методичним кабінетом відділу освіти Уманської міської ради Інна Трохименко. Вона зауважила, що тісна співпраця науковців УДПУ та освітян міста дала плідні результати – Умань гідно була представлена в обласному (20 переможців із 29 заявлених до участі в конкурсі) та у всеукраїнському етапах (2 переможці) конкурсу-захисту робіт учасників МАН.

Для залучення талановитої учнівської молоді до участі в МАН в університеті розроблена система наукових заходів, про які доповіла керівник Регіонального центру МАН в Уманському державному педагогічному університеті кандидат філологічних наук, доцент Тетяна Тищенко і до участі в яких запросила учителів та учнів міста.

Консультують та надають практичну допомогу при написанні наукових робіт учнями, які є членами Малої академії наук викладачі-консультанти Малої академії наук від нашого університету Леонід Базильчук, Олена Бевз, Філімон Благодир, Вікторія Валюк, Валентина Гончарук, Наталія Гнатюк, Оксана Зелінська, Володимир Фуркало, Ірина Кравцова, Олег Мелентьєв, Леся Мороз, Марина Павленко, Леся Паршукова, Татяна Родік, Олексій Ситник, Людмила Соболенко, Віталій Тацієнко, Тетяна Тищенко, Олександр Черевченко, Людмила Чвертко, Наталія Цимбал, Валентина Цимбалюк, Борис Якимчук, Руслан Якимчук та інші.

Планами з організації роботи Малої академії наук на 2017/2018 навчальний рік поділилася заступник директора з навчально-методичної роботи станції юних техніків м. Умань Людмила Стрільчик. У нинішньому навчальному році МАН продовжує працювати у складі 27 секцій у 12 відділеннях, роботу 26  із яких консультують науковці УДПУ.

Після завершення офіційної частини засідання викладачі надали наукові консультації керівникам секцій.

Пресцентр УДПУ