8 та 10 листопада 2023 року на факультеті соціальної та психологічної освіти відбулося дві зустрічі з представниками Університету імені Адама Міцкевича в Познані (Республіка Польща) щодо співпраці.

Університет імені Адама Міцкевича в Познані готує проєкт «Співпраця з українськими вищими навчальними закладами для вдосконалення навчальних програм і підготовки психологів з травм, пов’язаних з війною». Його планується подати як проект Erasmus+ Capacity Building in Higher Education.

В ході підготовки до проєкту планується об’єднати консорціум українських, європейських та неєвропейських партнерів, щоб спільно розробити нову навчальну програму та дидактичні матеріали та організувати інтенсивні курси в Польщі з метою зміцнення української вищої освіти (у галузі психології) шляхом підготовки викладачів та спеціалістів, які співпрацюють із закладами вищої освіти, щодо травм, пов’язаних з війною, та створення потенціалу для підготовки майбутніх когорт експертів, здатних працювати в українських реаліях.

На зустрічах обговорили створення агенції у формі викладачів вищих навчальних закладів, спеціалістів/консультантів, розташованих у різних регіонах України, наразі не окупованих російським вторгненням. Після досягнення цілей проекту (підготовка когорт спеціалістів, створення навчальних матеріалів, оновлення навчальної програми) до 2027 року консорціум об’єднає мережу експертів з установами та організаціями психологічної допомоги в Україні, щоб оптимізувати накопичений досвід, щоб досягти глибшого і ширшого впровадження цих послуг українському народу.

Проект, у разі його фінансування, буде реалізовано в період з осені 2024 до 2027 років.

Пресцентр УДПУ