Нещодавно на базі Польсько-української науково-дослідницької лабораторії психодидактики імені Я. А. Коменського факультету соціальної та психологічної освіти, факультету дошкільної та спеціальної освіти відбулась заочна Четверта Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми сучасної психодидактики: філософські, психологічні та педагогічні аспекти».

До участі у конференції долучились понад 130 учасників із провідних українських та закордонних ЗВО, а саме: Білорусі, Казахстану, Канади, Литви, Польщі.

Робота велась за такими напрямами: психодидактика та психопедагогіка: від історії та теорії ‒ до практики (філософські, педагогічні, психологічні та соціальні аспекти); сучасні особливості навчання та виховання у закладах дошкільної, загальної середньої, вищої та післядипломної освіти на засадах традиційного, інклюзивного та інтегрованого підходів; порівняльний аналіз та ретроспектива психодидактичних (психопедагогічних) ідей; лінгводидактика та лінгвопсихологія: історичні та сучасні аспекти.

Науковий інтерес в оргкомітету конференції викликали доповіді Орести Карпенко, доктора педагогічних наук, професора кафедри загальної педагогіки та дошкільної освіти Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка «Інтерактивні методи виховання дітей старшого дошкільного віку» та Анни Андросової, студентки ІV курсу 4 групи факультету соціальної та психологічної освіти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини. «Суть прокрастинації та способи протидії їй».

За результатами конференції буде видано збірник тез. З програмою конференції та збірником тез можна ознайомитись на сторінці Facebook.

Оргкомітет висловлює вдячність учасникам та сподівання на подальшу співпрацю!

 

Пресцентр УДПУ