В ніч з 13 на 14 червня при заході на посадку в аеропорту Луганськ терористами цинічно та підступно пострілами із зенітної установки та крупнокаліберного кулемета уражено військово-транспортний літак Повітряних Сил Збройних Сил України ІЛ-76, який здійснював перевезення особового складу з метою ротації. На борту літака знаходилися військовослужбовці України.

У зв’язку із трагічною загибеллю військовослужбовців 14 червня 2014 року, з метою вшанування пам’яті всіх військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу учасників антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях, які загинули, захищаючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, та пам’яті мирних жителів, які стали жертвами терористів на сході України, 15 червня 2014 року оголошено днем жалоби в Україні Указом Президента України № 527/2014.

У день жалоби на всій території України пам’ять загиблих вшанують о 12 годині хвилиною мовчання, на будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій буде приспущено Державний Прапор України.

Керівництво, трудовий колектив та студенти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини виносять щирі співчуття сім’ям полеглих військовослужбовців. Вічна пам’ять Героям України! Слава Україні!

Ректорат
Профком
Студрада