З настанням зими діти починають чекати дива - веселого і яскравого свята під назвою Новий рік! Дитячі ранки із казковими героями, концерти, вистави - все це так красиво!

Каскад веселощів для дітей підготували в університеті: пройшли три новорічні ранки - для дітей викладачів та співробітників дошкільного віку, для дітей воїнів АТО, а також для учнів 2 класу Уманської ЗОШ № 11, на базі якої студенти університету проходять практику.

Кожного року актори театру драми та комедії (режисер театру Наталія Алексеєва) дивують дітей новими постановками. Не став виключенням і нинішній. Новорічний сценарій для дітей складався задовго до свята. Це природно, адже так хочеться подарувати малюкам чарівну казку, повну неймовірних подій і справдження бажань! Керівник театру вдало підібрала ролі для кожного учасника театральної трупи. Їх наполегливість і старанність помножені на майстерність, талант та професійність керівника в результаті вразили глядачів гарною роботою.

Зробити особливо веселим і яскравим новорічне свято для дітей постаралися Дід Мороз – студент факультету професійної і технологічної освіти Олександр Румянцев та Снігуронька – студентка факультету початкової освіти Наталія Алексеєва. Їх вихід до ялинки викликав у дітей та дорослих море емоцій та оплесків.

Відкрили свято та привітали малюків із наступаючим Новим роком два веселих клоуни, роль яких вміло зіграли Валерія Чорненька та Анна Гром (факультет дошкільної та корекційної освіти).

Потім маленькі глядачі та їх рідні потрапили у казку «Снігова Королева». Перевтілились у ролі Казкаря – Віталій Слободяник (факультет української філології), Снігової Королеви - Олена Дігтярук (факультет початкової освіти), Кая – Богдан Мороз (факультет початкової освіти), Герди – Анастасія Наконечна (факультет професійної і технологічної освіти), бабусі – Валерія Тінькова (факультет української філології), радника – Владислав Петренко, принца – Андрій Бородай (факультет фізичного виховання), принцеси – Анастасія Січкар (факультет української філології), розбійниці – Антоніна Куницька, її дочки – Діана Горич (факультет початкової освіти), ворона – Ігор Зелінський (факультет фізики, математики та інформатики), ворони – Марина Тютя (факультет початкової освіти).

Згодом були новорічні хороводи та конкурси, діти отримали подарунки від профкому університету. До речі, профком університету орендував для акторів прекрасні новорічні костюми, за допомогою яких вдалося вдало відтворили яскраві казкові образи. Голова профкому університету, доцент Олександр Осадчий та заступник голови профкому, доцент Інна Бабій подякували талановитим артистам за подарований малечі казковий настрій і вручили премію учасникам.

Особливе новорічне свято створили актори для дітей воїнів АТО! І хоч їх було і не так багато, але святкування було радісним. Дід Мороз пригостив дітей цукерками. Батьки та вчителі подякували за організацію торжества творчому колективу та керівництву університету за підтримку волонтерського руху.

Добра й сонячна енергія святкового дійства перетворювалась у радісні емоції. Було приємно бачити радісні очі дітей, чути їх щасливий сміх, насолоджуватися тим, що вони отримують величезне задоволення!

Пресцентр УДПУ