Завдяки багаторічній співпраці Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини з Британською Радою представники факультету соціальної та психологічної освіти мали можливість брати участь в проекті «Активні громадяни» (програма Британської Ради для молоді у галузі міжкультурного діалогу і соціального розвитку) та виграти грант на впровадження проєкту «Вчимося разом чути та долати соціальну ізоляцію».

Проєкт реалізується у рамках виконання держбюджетної теми «Соціально-психологічна реабілітація дітей та молоді з особливими освітніми потребами засобами інклюзивного туризму».

Метою цього проєкту є створення платформи для вивчення та спілкування українською жестовою мовою, зокрема в умовах пандемії COVID-19 та спричинених нею викликів, налагодження комунікації аудиторії проєкту та залучених експертів у сферах психології, культурології, соціального забезпечення, творчості.

Співорганізатор проєкту – Управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради.

Упродовж 2 місяців у студентів факультету соціальної та психологічної освіти буде змога опанувати базові навички спілкування жестовою мовою; зрозуміти особливості спілкування та надання соціальних послуг людям з порушенням слуху; долучитися до створення онлайн-карти жестовою мовою; отримати сертифікат про набуті навички та вміння.

Детальніше на сайті.

Унікальність цього проекту засвідчується ще й тим, що учасниками стануть студенти університету – майбутні соціальні працівники та психологи, які матимуть можливість в умовах неформальної освіти оволодіти навичками жестової мови і в подальшому як майбутні фахівці надаватимуть якісні соціальні та освітні послуги на рівні громади. Адже чим більше людей будуть мати базові навички спілкування жестовою мовою, тим комфортнішим буде життя людей з порушеннями слуху.

Пресцентр УДПУ