На історичному факультеті Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини відбулася зустріч з головою Уманської міськрайонної спілки ветеранів Афганістану Олегом Зайченком. Захід було присвячено 30-річчю з дня виведення військ з Афганістану та завершенню однієї із трагічних воїн другої половини ХХ століття.

Голова студентського наукового товариства Марина Федорова представила коротку історичну довідку про перебіг подій Афганської війни і розповіла про доленосний в історії Афганської війни гурт «Блакитні берети».

Про те, яку ціну довелось заплатити за війну в Афганістані, розповів студентам декан історичного факультету, заслужений працівник освіти України, кандидат філософських наук, професор Анатолій Карасевич.

Голова Уманської міськрайонної спілки ветеранів Афганістану Олег Зайченко, учасник бойових дій на території інших держав, поділився спогадами про службу та презентував книгу «Світлини пам’яті».

Особливо зворушливо аудиторія сприйняла пісню «Пароль – Афган» у виконанні студента історичного факультету Владислава Тарасюка.

Зустріч завершилась вшануванням воїнів, що поклали своє життя, виконуючи інтернаціональний обов’язок.

Детальніше читайте на сайті.

Пресцентр УДПУ