17 грудня Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини відкрив свої двері усім, хто хотів більше дізнатися про навчальний заклад, вищу освіту, а також особливості вступної кампанії 2015 року.

Близько семисот абітурієнтів з семи областей України - Черкаської, Вінницької, Кіровоградської, Київської, Одеської, Миколаївської, Донецької - відвідали День відкритих дверей, який уже став гарною традицією.









Перед майбутніми абітурієнтами виступили декани факультетів, завідуючі кафедрами, які ознайомили вступників із напрямами підготовки, матеріально-технічною базою університету, особливостями навчально-виховного процесу на факультетах, можливостями здобуття військової підготовки та стажування за кордоном.

Надзвичайно важливими та пізнавальними для випускників загальноосвітніх шкіл і професійно-технічних навчальних закладів стали зустрічі з відповідальним секретарем приймальної комісії та представником центру реєстрації на зовнішнє незалежне оцінювання (Київського регіонального центру оцінювання якості освіти) Світланою Цимбал-Слатвінською. Світлана Володимирівна компетентно і детально розповіла про особливості вступної кампанії 2015 року, зокрема про шкалу пріоритетності ВНЗ, рівні складності ЗНО, метод Ангоффа, нарахування коефіцієнтів на конкурсні предмети, вагу бала за атестат, довузівську підготовку тощо. Відповідальний секретар приймальної комісії наголосила на важливості прийняття правильного рішення майбутніми вступниками вже сьогодні, перед початком реєстрації на зовнішнє незалежне оцінювання. Вступники отримали й індивідуальні профорієнтаційні консультації.









Екскурсії по університету, тренінги, майстер-класи «Моя майбутня професія» додали майбутнім абітурієнтам впевненості, що правильний вибір навчального закладу – це шлях до успіху.

Пресцентр УДПУ