18– 20 лютого 2019 року в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини відбулися заходи, присвячені вшануванню подвигу Героїв Небесної Сотні.

Були проведені виховні години, лекції, бесіди, зустрічі за круглим столом з тем: «Загиблим за Україну – вічна пам’ять», «Душу й тіло ми положимо за нашу свободу», «Вони помирали, щоб жила Україна», «Дорогою ціною», «Україна – країна нескорених», «Героїв янголи зустріли в небесах», «Славімо відважних». Організовано відкриті перегляди документальних фільмів «Герої не вмирають», «Кіборги», «Небесна Сотня. Зима, що нас змінила», «Революція гідності», «Переломний момент: війна за демократію в Україні», присвячених історичним подіям в Україні під час Революції Гідності.

Студенти історичного факультету провели спільно з вчителями Уманської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів №9 вечір-посвяту розстрілам на Майдані під гаслом: «Хто вмирає в боротьбі – в серцях живе повіки!» Детальніше читайте на сайті

Упродовж тижня студенти відвідували Уманський краєзнавчий музей, де могли познайомитися з фотовиставками, експонатами, що відображають та ілюструють події революції.

В бібліотеці та читальних залах університету діяли виставки «Земля ридає, плачуть небеса – майдан героїв з почестю хова», «Їх дух незламний і безсмертний подвиг накреслив шлях до мирного життя», «Революція Гідності».

Небесна Сотня своїм життям виборола свободу для мільйонів українців. Тож нехай пам’ять усіх невинно вбитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави!

Пресцентр УДПУ