28-29 квітня в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини в рамках «Днів кар’єри ЄС 2021», ініційованих Представництвом Європейського Союзу в Україні, було проведено ряд онлайн-зустрічей,  спрямованих на ознайомлення молоді зі шляхами професійного зростання, освітніми та кар’єрними можливостями в європейському просторі.

З вітальним словом до учасників звернулися: Денис  Черніков, менеджер проєкту "Інформаційна підтримка мереж ЄС в Україні"; Олександр Безлюдний, ректор УДПУ імені Павла Тичини; Марина Попатенко, заступник міністра молоді та спорту України; Ірина Плетньова, Уманський міський голова. Вони подякували ЄС за важливу підтримку української молоді та освітніх закладів.

Протягом двох днів на учасників очікували теми, в яких було розкрито актуальні і практичні питання щодо освітньої та професійної євроінтеграції.

Молодь мала нагоду дізнатись про міжнародні освітні програми і практичний досвід студентів та викладачів, які брали участь в цих програмах, почути про важливість цифрової компетенції – як  її розвивати. Також учасники заходу дізнались, що таке «soft skills» і для чого потрібні ці навички майбутнім спеціалістам, ознайомились з досвідом студентів, які першими проклали «стежки» до навчання в Польщі, та як це вплинуло на їх подальше життя.

В рамках «Днів кар’єри ЄС в м. Умань 2021» учасники долучились до трьох тематичних тренінгів. Перший тренінг висвітлив проблему бар’єрів у спілкуванні та практичні поради щодо їх подолання. На другому тренінгу обговорювали європейський досвід Раннього втручання, як цей досвід реалізовується в Україні, проведено практичне завдання. І на останньому –бізнесмени  поділились досвідом створення стартапів, розповіли про зворотній бік успіху, з чого починати і які компетенції розвивати.

Дякуємо усім поважним гостям, спікерам, тренерам та всім, хто взяв участь у проведенні «Днів кар’єри ЄС в м. Умань 2021».

День Кар’єри ЄС реалізується в рамках проекту «Інформаційна підтримка Мереж ЄС в Україні». Захід відбувається щорічно у більше ніж 15 містах України протягом останніх п’яти років. День Кар’єри ЄС - це серія публічних заходів, де представники Мереж ЄС та всі активні та зацікавлені громадяни можуть поділитися думками, власним досвідом щодо впровадження стандартів та практик ЄС в Україні, участі у програмах ЄС для розвитку нових бізнесових та освітніх можливостей, обговорити тренди на ринку праці, зокрема щодо знань та навичок, які потрібні молодій людині, щоб зробити успішну кар’єру. 

Під час заходу гості дізнаються: про поширення принципів та підходів Європейського Союзу у сферах молодіжної зайнятості, навчання протягом життя, а також пріоритетів соціального та економічного розвитку ЄС; про кращі практики взаємодії вищих навчальних закладів із роботодавцями для прогнозування потреб у знань і навичках; обговорять сучасні тенденції на ринку праці та ті знання і навички, яких очікують роботодавці від майбутніх працівників; тренінги допоможуть учасникам розвинути soft skills, наприклад, навички комунікації, співробітництва, самопрезентації та пошуку роботи, емоційного інтелекту тощо.

День кар’єри є ініціативою, що фінансується Представництвом Європейського Союзу та виконується громадськими організаціями «Фундація «Відкрите суспільство» та ГО «Молодіжна Альтернатива». Додаткова інформація: http://euroquiz.org.ua.

Пресцентр УДПУ